Web VR

Selvom VR er en fantastisk teknologi, så kræver det at man investerer i hardware der ofte kan være ret dyr. Heldigvis er der andre måder at benytte teknologien på, uden at man skal punge ud for udstyr der senere skal vedligeholdes og opgraderes når der kommer nye modeller på markedet.

Hvad er Web VR?

Med Web VR behøver du ikke nogle briller eller andet udstyr, da du kan opleve VR-effekten gennem en hjemmeside i din internetbrowser.
Her er forskellen, at du kan bevæge musen rundt som om havde du havde VR-brillerne på. Dette giver helt nye mulighed for at fortælle historier og skaber nye rammer for undervisning. Samtidig giver Web VR dig også mulighed for, at få den fulde VR oplevelse. Hvis du besøger en hjemmeside der benytter teknologien, så kan du nemt tilsutte din smartphone eller tablet til VR-briller og dermed være “inde” i hjemmesiden.

WebVR

Hvorfor benytte Web VR?

Fordelene ved at bruge WebVR kan sammenlignes med de relative fordele mellem desktop- og webapplikationer.

  • Tilgængelighed – Internettet er let tilgængeligt, hvilket betyder at brugeren ikke er bundet af at være et bestemt sted og eje bestemt udstyr — de skal bare have en browser, som er gratis.
  • Udbredelse – Der er mange flere der benytter platforme som Facebook, WordPress, og Reddit, end der er folk der ejer et VR headset. WebVR gør, at man kan udbrede VR-oplevelsen til de platforme folk benytter.
  • Opbevaring – Mange foretrækker at kunne streame indhold i stedet for at downloade og opbevare det på deres harddisk. Fordelen ved WebVR er, at VR-oplevelser nu kun er ét klik væk fra brugeren.

Eksempel på Web VR

Veative er en virksomhed der tilbyder AR og VR løsninger til erhvervsdrivende og undervisningsinstitutioner. De har i 2020 oprettet et samarbejde med UNICEF Innovation Fund omkring et WebVR projekt der skal give studerende verden over muligheden for at benytte sig af VR teknologi, også selvom de ikke ejer VR-briller. Alt bliver lavet som Open Source, hvilket vil sige at det tilbydes gratis og kan modificeres af andre der vil bidrage til projektet. Amerikanske kunstmuseer har de seneste årtier oplevet, at færre og færre Amerikanere besøger deres udstillinger. Det vil Museum of Contemporary Art i Los Angeles lave om på. Derfor har de sammen med VRt Ventures gjort det muligt at forevige udstillinger der ellers kun ville være midlertidigt tilgængelige. Med hjælp af WebVR teknologi kan man nu se eller gense kunstudstillinger fra sin browser, og få hele oplevelsen inklusive afstand, belysning og arrangement.

WebVR

ANDRE SERVICES

 

Interaktive udstillinger

Interaktive udstillinger

Læs mere om den ekstra dimension moderne teknologier kan give til en udstilling eller på et museum

Augmented reality

Augmented Reality

Augmented Reality er en teknologi, der udvider vores fysiske verden ved at tilføje et eller flere digital lag

Virtual reality

Virtual Reality

Til forskel fra at se på en TV- eller computerskærm kan du med de VR-briller leve dig ind i et virtuelt univers. 

3d animation

3D Animation

Om det er som effekt i VR film eller som en info boks i 360 video kan 3D animation skabe ekstra stemning
360 video

360 Video

360 video og billeder for alvor fundet sin vej til alverdens sociale medier og hjemmesider.

Interesseret i at høre mere

om storytelling og virtuel undervisning med moderne teknologier?