Virtual Reality

Du kommer ind i helt nyt univers når du tager VR brillerne på. Derfor kan VR noget helt specielt når det kommer til at engagere eleven, den besøgende på en udstilling og meget mere. VR video giver helt nye måder for at fortælle indlevende historier. I en VR oplevelse bliver beskueren en del af fortællingen ved at blive placeret midt i handlingen, hvilket kan gøre den historie der fortælles endnu mere medrivende. I sig selv er VR et medie med wow-effekt, når man første gang står med brillerne og pludselig befinder sig et nyt sted kan man med det samme mærke at en VR kan noget ekstraordinært i forhold til at fange ens opmærksomhed og bringe en helt tæt på et ellers svært tilgængeligt fænomen. Men hvorfor kun vise, når man også kan fortælle? Det er ved at knytte historier til de medrivende billeder, at mediet for alvor kommer til sin ret. Bruba Interactive leverer 360 video produktioner med historier og kontekst, som kan flytte holdninger, give aha-oplevelser og sætte dagsordener.

Hvad er Virtual Reality?

Virtual Reality (VR) er, kort sagt, en teknologi der skaber simulerede omgivelser. Til forskel fra at se på en TV- eller computerskærm kan du med de tillukkede VR-briller leve dig helt i det virtuelle univers. Og hvor Augmented Reality (AR) blander virtuelle elementer ind i den virkelige verden, er VR oplevelsen 100% virtuel. PlayStation VR og Oculus Rift er nogle eksempler på populære VR mærker.

Hvad er virtual reality

Hvorfor benytte Virtual Reality?

Den største fordel ved VR er, at man nemt kan leve sig ind i en film, et spil, en rejse, eller en undervisningslektion. Mulighederne med VR er mere eller mindre ubegrænsede. Alt det computergenererede grafik vi ser i film og spil kan laves om til en virtuelt univers som man kan interagere med. Det er derfor muligt for arkitektstuderende at se og arbejde på deres designs, som om at bygningerne allerede fandtes, og medicinstuderende kan foretage en virtuel operation, uden at der er nogle rigtige liv på spil. Samtidigt er det muligt at virtuelt besøge et museum eller et slot, hvis nu det skulle være lukket på grund af for eksempel COVID-19.

Eksempel på Virtual Reality

Energi er en af de ting vi benytter, men sjældent ser eller mærker. Heldigvis gør VR-teknologi der muligt at ikke bare se det, men også interagere med det. “The Journey of Energy” er en VR-kortfilm der blev produceret til energiudstillingen Økolariet i Vejle, der ser nærmere på natur, miljø, energi og klima. Se her hvordan “The Journey of Energy” tager dig med på energiens rejse:

ANDRE SERVICES

 

Web VR

Web VR

Universiteter og skoler har måttet lyn omstille sig til 100% digitale undervisningsmetoder
Interaktive udstillinger

Interaktive udstillinger

Læs mere om den ekstra dimension moderne teknologier kan give til en udstilling eller på et museum

Augmented reality

Augmented reality

Augmented Reality er en teknologi, der udvider vores fysiske verden ved at tilføje et eller flere digital lag

3d animation

3D Animation

Om det er som effekt i VR film eller som en info boks i 360 video kan 3D animation skabe ekstra stemning

360 Video

360 video og billeder for alvor fundet sin vej til alverdens sociale medier og hjemmesider

Interesseret i at høre mere

om storytelling og virtuel undervisning med moderne teknologier?