360 video

360 video og billeder har for alvor fundet vej til de forskellige sociale medier og hjemmesider. Mediet skaber en interaktiv oplevelse for seerne og giver dem nye muligheder for visuel kommunikation. For eksempel kan 360 video virkelig være en øjenåbner når det gælder klimaforandringer. Typisk er klima noget, som man diskuterer i det abstrakte. Men det er noget helt andet at blive transporteret til en smuk sandstrand og se hvor meget skade plastic kan gøre på det lokale miljø og dyreliv.

Hvad er 360 video?

Kort sagt placerer 360 videoer dig i midten af det hele og gør, at du kan se i alle forskellige retninger. Det er lidt noget andet end traditionelle videoer, hvor du kun kan se hvad kameraet peger på. 360 videoer er også kendt som “fordybende” eller “sfæriske” videoer. De er enten lavet ved hjælp af et eller flere almindelige kameraer, eller også er de lavet med et specielt 360 kamera. Videoen kan både afspilles på en normal skærm, som din computer eller telefon, på VR-briller og på kugle-displays.

360 video

Hvorfor benytte 360 videoer?

360 videoer giver elever og andre studerende mulighed for deltage i et virtuelt undervisningsmiljø, som for eksempel et klasselokale, uden at være der fysiskt. Det betyder, at de kan lytte til et foredrag, mens de samtidig tager notater, ser de andre elevers reaktioner og hører deres spørgsmål, hvilket giver dem fornemmelsen af faktisk være i klassen. Når det kommer til mere avanceret 360 videoteknik, er potentialet lige så vidtgående som din fantasi. En biologilærer kan for eksempel bruge VR til at tage sine elever på en rejse ind i den menneskelige krop, eller en historielærer kan tage dem med på en tur til det antikke Grækenland.

Eksempel på en 360 video

Conservation International har benyttet en kombination af 360 og VR til at producere en film omkring Amazonas regnskoven der stadig er under trussel fra afskovning. Filmens titel er “Under the Canopy” og giver seerne mulighed for at se al flora, fauna, og lokale stammesamfund helt tæt på, hvadenten de benytter en skærm eller VR-briller. Der findes masser af andre eksempler på hvordan 360 video bliver brugt i uddannelsessammenhæng. Man kan for eksempel træde midt ind i Anden Verdenskrig, udforske solsystemet, se en tornado tæt på, eller stå ansigt til ansigt med verdens største dinosaur.

360 video

ANDRE SERVICES

 

Web VR

Web VR

Universiteter og skoler har måttet lyn omstille sig til 100% digitale undervisningsmetoder
Augmented reality

Augmented Reality

Augmented Reality er en teknologi, der udvider vores fysiske verden ved at tilføje et eller flere digital lag

Virtual reality

Virtual Reality

Til forskel fra at se på en TV- eller computerskærm kan du med de VR-briller leve dig ind i et virtuelt univers

3d animation

3D Animation

Om det er som effekt i VR film eller som en info boks i 360 video kan 3D animation skabe ekstra stemning
Interaktive udstillinger

Interaktive udstillinger

Læs mere om den ekstra dimension moderne teknologier kan give til en udstilling eller på et museum

Interesseret i at høre mere

om storytelling og virtuel undervisning med moderne teknologier?