Interaktive udstillinger

Museer og gallerier skal være engagerende, og følge med den moderne teknologis udvikling. Heldigvis behøver man ikke kigge længere end til ens lokale museer for at se interaktivt digital skiltning og professionelle AV-løsninger bliver taget flittigt i brug. Verdenshistorien ændres næppe, men leveringen af information til de besøgende ændrer sig konstant i takt med teknologien udvikler sig.

Hvad er en interaktiv udstilling?

En interaktiv udstilling kan defineres på mange måder, men de tre hovedkategorier af interaktive udstillinger er som følger

  • Digitale interaktive udstillinger – software enheder drevet af touch screen, projektorer, knapper og anden hardware, der giver de besøgende mulighed for at interagere, foretage valg eller navigere gennem udstillingens indhold. Nogle digitale interaktive er lige så avancerede som computersimuleringer der benytter sig af virtual- og augmented reality.
  • Mekaniske interaktive udstillinger – mekaniske enheder, der bruger knapper, håndtag, remskiver, gear og andre elementer, der udløser en fysisk handling og påvirker udstillingens indhold. Mange mekaniske udstillinger omfatter genstande, man kan trække, løfte, dreje eller røre for at lære mere om selve indholdet.
  • Hybride interaktive udstillinger – en kombination af ovenstående digitale og mekaniske udstillinger.
Interaktive udstillinger

Hvorfor benytte interaktive udstillinger?

For nogle museer, som for eksempel børne- og videnskabsmuseer, er interaktive udstillinger ofte kernen af oplevelsen. Mange af udstillingerne kan berøres og inviterer derfor de besøgende til at engagere sig fysiskt med rekvisitterne. Selv for mere traditionelle museer, såsom kunst-, historie- og natur museer, kan interaktive elementer give unikke fordele for både museet og de besøgende. Museets besøgende kan gennem at interagere med indholdet få mere information og bedre leve sig ind i udstillingen. Samtidigt bliver de på udstillingen i længere tid. Med en verden af information og underholdning lige ved hånden, er det vigtigt at tænke over hvordan museer kan forbedre deres eksisterende udstillinger for at give de besøgende en unik oplevelse, de ikke kan finde andre steder. For eksempel kan du med interaktive udstillinger interagere med ting der ikke er synlige, håndgribelige, sikre, eller tilgængelige.
Her er nogle eksempler:

  • Vejret
  • CO2
  • Elektricitet
  • Det ydre rum

Interaktive udstillinger giver derudover mulighed for at udvide museumsoplevelsen så den også foregår før og efter et besøg plus at den kan tilføje en ekstra dimension under selve besøget. Dette kan gøres via de besøgendes smartphone i form af en app hvor der eksempelvis kan skabes et augmented reality univers.
Den udvidede oplevelse giver også museer muligheden for at indsamle data og lære mere om deres besøgende, så de ved, hvilket indhold der resonerer mest med deres publikum.

Eksempel på en interaktiv udstilling

Regnskoven hjælper med at stabilisere verdens klima, hvilket er hvorfor den er så vigtig at beskytte. Derfor har vi, under banneret Impact Amazonas, valgt at benytte en interaktive udstilling som en ny måde at sprede information på. Her kan du se et eksempel på en udstilling, som var et projekt lavet gennem samarbejde med Verdens Skove og Økolariet med støtte fra Danida oplysningspulje.

ANDRE SERVICES

 

Web VR

Web VR

Med Web VR behøver du ikke VR briller. Det fungere som en hjemmeside

Virtual reality

Virtual Reality

Til forskel fra at se på en TV- eller computerskærm kan du med de VR-briller leve dig ind i et virtuelt univers

Augmented reality

Augmented reality

Augmented Reality er en teknologi, der udvider vores fysiske verden ved at tilføje et eller flere digital lag

3d animation

3D Animation

Om det er som effekt i VR film eller som en info boks i 360 video kan 3D animation skabe ekstra stemning
360 video

360 Video

360 video og billeder for alvor fundet sin vej til alverdens sociale medier og hjemmesider

Interesseret i at høre mere

om storytelling og virtuel undervisning med moderne teknologier?